HTML

Lőrincz Levente hivatalos blogja

Személyes gondolataimat, életem egy-egy szakaszának történetét és jelenlegi helyzetem alakulását osztom meg ezen a felületen.

Friss topikok

Címkék

1999 (1) al capone (1) ambulancia (1) Aranyosi Péter (1) balu (1) báthory (1) beszámoló (3) bokaficam (1) bokarándulás (1) boston (1) budapest (7) bulvár (3) bundy (1) cikk (1) csikatilo (1) csokonai (1) csokonai vitéz mihály (1) dobó (3) dobogó (1) dologház (1) dracula (1) dzsungel (1) edgar allan poe (1) ed gein (1) elízium (1) esztergom (6) esztergomi zöldház (1) esztergom művelődési ház (1) esztergom zsinagóga (1) eurocenter (1) facebook (1) ferinánd (1) ficam (1) gacy (1) gimnázium (1) görgey gábor (1) gyilkos (1) haigh (1) hasfelmetsző (1) háza (2) hídlap (1) hitchcock (2) horror (2) horror-szinház (1) horror-szinhaz (2) horror-színház (2) horrorszinház (1) horrorszínház (2) horrorszinhaz (2) horror szinház (1) horror színház (2) horror szinhaz (2) hűvösvölgy (1) húzódás (1) karácsony (1) karácsonyi (1) karnyóné (1) kaspó (1) kaszás attila (1) kiállítás (1) kkk (1) klubszínpad (1) kókusz (1) komédia (1) könyv (1) könyve (1) Kornis (1) Kornis Mihály (1) kritika (1) ku klux klán (1) levente (2) lopez (1) lőrincz (2) lőrincz levente (11) lovecraft (2) maugli (1) medence (3) média (7) munka (6) murder (1) musical (1) nixon (1) oroszország (1) padlás (1) poe (1) pogo (1) psycho (1) rándulás (1) rejtélyek (2) rejtelyek-haza (2) rejtelyekhaza (2) rejtélyekháza (2) rejtélyek háza (2) rémségek (1) richard (1) ricsandgreen (1) ripper (1) rudolf péter (1) schwarzenegger (1) sorozat (1) star wars (1) szabadúszó (4) szappanopera (1) szentendre (1) szeretgom (2) színdarab (1) színész (7) szinhaz (2) színház (10) színpad (1) tárlat (1) telihold (2) terminator (1) texasi láncfűrészes (1) thália (1) thriller (2) tv (3) ugródeszka (3) újság (2) van damme (1) várszínház (1) vass gábor (1) vígjáték (1) vörösmarty tér (1) zöldház (1) zsinagóga (1) Címkefelhő

2014.02.27. 20:00 Lőrincz Levente

Március már közel van - A Horror Színház második előadását várom

Nem eseménytelen a február. Egyre nagyobb a tétje a második előadásnak is, hiszen az első eredményei jók, de koránt sem elegendők. Itt nem állhatunk meg. Nem dőlhetünk hátra. Most következik a java. Ha szeretnénk hagyományt teremteni, akkor mindent meg kell érte tennünk. A Horror Színház valami új. Olyan ösvényen járunk, amin előttünk még senki sem járt. Főként nem Magyarországon. Nincsenek bevált gyakorlatok, nincsenek trendek, és alig tudnak rólunk. A Facebook oldalunk követőinek száma növekszik, de nem rohamosan. Nem terjedünk futótűzszerűen. Mint már írtam, szinte a semmiből indulunk.

Szerencsére vannak segítőink. Például Szénégető Richárd, akinek a kedves beszámolót köszönhettük a ricsandgreen.hu oldalon, továbbá a lentebb megnézhető fél órás interjút is a Cserepes Cukrászdában, ahol Berecz Gyurival el nem ítélhető módon megint nem hazudtoltuk meg magunkat. Közvetlen, teljesen emberi interjú volt. Az ilyet szeretem csak. Ahol nyíltan lehet beszélni. Hamarosan úgy is lesznek ellenlábasok, főként ha egyre inkább terjedünk, úgyhogy most örülni kell a rengeteg segítségnek. Örülni a Rejtélyek Háza kitartó munkájának, Kónya András és Mórocz Ádám lelkesedésének. Berecz György elpusztíthatatlan közreműködésének és lojalitásának. Tehetségének. Ezt szemtől szemben úgysem vállalnám fel neki. De tényleg. Ha valakivel érdemes volt életemben megismerkednem az Gyuri. Szakmailag és emberileg is.

(szerintem érdemes felhangosítani, kicsit nagy volt az alapzaj)

Nem is tudom, felfogtuk-e, mibe vágtuk a fejszénket. Mi is a dolgunk most? Anyagi bázis nélkül megismertetni magunkat minél szélesebb körben. Önfenntartónak lenni egy olyan országban, ahol a színházak nem azok. Legyőzni az előítéleteket. Nincs is rosszabb, mint a prekoncepció. Azt hallja az ember, hogy horrorszínház nyílt Esztergom városában, bocsánat, mert a Horror Színház, és rögtön elképzel valamit, és sokan véleményt alkotnak előre. Nem véletlenül mondtam az interjúban, hogy nem akarok művészetet, csak jól megcsinálni, amit kell, mert tisztább dolog tenni a dolgunk, és közben létrehozni valami azon túlmutatót, mint hirdetni, hogy mi a művészetért vagyunk. Nem így van. Mindössze jót szeretnénk. Kinek jó? Bárkinek. Nem kell előítélettel lenni, el kell jönni. Majd mindenki leszűri magának, mennyire való az ízlésének. Erre a Telihold remek alkalom, mert nincs benne semmi "trash" jelleg, ez színtiszta játék az idegekkel és a hangulattal. Ilyet úgysem tapasztalhat senki máshol, úgyhogy egy próbát megér. Persze megértem, ha lesz, akinek már ez sem tetszik. Rendben. Én mindössze annyit akarok, hogy legyen esélyünk eljutni minél több emberhez, hogy mindenki személyes benyomás alapján döntse el, megpróbálkozik-e velünk, részese lesz valami új születésének vagy nem. Ezért kérek továbbra is mindenkit, aki lát minket, hall rólunk, belefut egy hírbe, hirdetésbe, FB postban, ossza meg, meséljen róla, terjessze, hogy vagyunk.

1598907_1469323883295369_1776517214_o.jpg(persze nem így járunk kávézóba, csak a riport és a kép kedvéért öltöztünk "harci díszbe")

Szólj hozzá!

Címkék: horror színház thriller esztergom háza szinhaz telihold lovecraft rejtélyek levente lőrincz hitchcock zsinagóga szeretgom horrorszínház lőrincz levente horror színház horror szinhaz rejtelyekhaza horrorszinhaz horror-szinhaz horror-színház rejtélyek háza rejtélyekháza rejtelyek-haza horror szinház horrorszinház horror-szinház esztergom művelődési ház esztergom zsinagóga


A bejegyzés trackback címe:

https://leventelorincz.blog.hu/api/trackback/id/tr365834758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása